Susanne

Mijn naam is  Susanne Koenen-Didden

Vanaf 1983 tot en met 2018 ben ik, met een paar tussenpozen, als Algemeen Verpleegkundige aan het werk geweest. Maar ik heb me steeds aangetrokken gevoeld tot de natuurgeneeskunde, zowel privé als ook in mijn werk.

Voor mij is de ideale geneeskunde een combinatie van de reguliere en natuurgeneeskunde, “best of both worlds”. Want ze streven allebei hetzelfde doel na: gezondheid! Alleen de benadering van ziek en gezond is anders.

Waar de reguliere geneeskunde in actie komt als er problemen (ziekte) optreden en die vervolgens bestrijdt, gaat de natuurgeneeskunde uit van gezondheid en helpt deze te bevorderen door de zelf genezende krachten te ondersteunen, die in ons prachtige systeem dat lichaam heet, zitten.

Immers, als je je in een vinger snijdt is dat na een week ook weer genezen, zonder tussenkomst van arts of therapeut.

Verder werkte ik samen met mijn man in ons bedrijf: Frans Koenen Badkamers en meer. En hebben we drie fijne kinderen.

In 2014 ben ik begonnen met lessen volgen en uitoefenen van Healing Touch, een mooie manier om Balans te herstellen en te behouden in lichaam en geest.

Vanaf 2017 heb ik de hbo-studie tot VoetreflexPlus therapeut aan de Total Health Academie in Eindhoven/Breda gevolgd. In juni 2020 heb ik deze succesvol afgerond.

Het laatste jaar was een specialisatiejaar waar ik mijn kennis en kunde verdiept heb in een aantal vakgebieden:

  1. De vrouw, menstruatie en overgang
  2. Rouwverwerking
  3. Succesvol coachen

Tevens heb ik een afstudeerscriptie geschreven met als onderwerp: ‘Opvliegers’  een bijzonder interessant onderwerp en tegelijk vervelend probleem waar veel vrouwen mee kampen. Deze scriptie kunt u inzien via deze link.

In het onderzoek voor de scriptie heb ik een protocol van een zestal massages geschreven waar  vrijwel alle vrouwen veel baat bij hadden.

Overigens ben ik voortdurend bezig om mijn kennis en kunde verder uit te breiden en volg ik  met veel enthousiasme bijscholingen, zowel fysiek als online.

Wellicht overbodig, maar toch goed om te vermelden is: alles wat in mijn praktijk gebeurt of verteld wordt valt onder beroepsgeheim.

Ik ben lid van de beroepsvereniging CAT Kwaliteitstherapeuten en Cat Vergoedbaar, tevens ben ik lid van het overkoepelende orgaan RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Ook ben ik aangesloten bij GAT geschilleninstantie + BAT beroeps/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close